Skype Angol, avagy 4+2 Ok Az Online Angol Tanulásra

Bár az elmúlt években az Online Angol Tanulás egyre elterjedtebbé vált, vannak, akik még mindig kételkednek az online órák hatékonyságában. Ha te is így vagy vele, ez a bejegyzés neked szól.

Mert az angol tanulás lényege a gyakorlás és a kommunikáció. A Skype, pedig egy olyan eszköz, amit kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a kommunikációt. Megér legalább egy próbát!

Mik az előnyei a Skype-on tartott angol óráknak?

1. Nagyon kényelmes. Az órákat megtarthatod otthon, munkahelyen, de kirándulás közben is. Csupán néhány dologra van szükséged: egy számítógépre vagy mobilra és internet kapcsolatra.

2. Időt és pénzt spórolsz vele. Ha az online angol órákat választod, többé nem kell rohannod, hogy odaérj az órára (valamint a tanárodnak sem, aki ezért igen hálás lesz :)). Ez az online órák legnagyobb előnye, mert az utazás és a terembérlés költségei megszűnnek létezni, ezért a Skype angol órák is kevesebbe kerülnek.

3. Tele van Hasznos Kütyüvel. A Skype lehetővé teszi a képernyőmegosztást, így a tanárod és te egyszerre nézhetitek ugyanazt a feladatot vagy videót, nyithatjátok meg ugyanazt a linket vagy élőben ugyanazon a fehér táblán rajzolhattok. Az írásbeli házi feladatokat online küldheted a tanárodnak. Sőt a Skype párbeszéd paneljén az elmúlt egy év párbeszédeit visszakeresheted, így azok órai jegyzetként is szolgálnak.

4. Ott vagy a tanárral. Láthatod élőben a monitorodon. És, persze ki is kapcsolhatod :). Ha így teszitek nagyobb lesz a kihívás! A kamera nélküli órák jobban fejlesztik beszédkészséget és a hallás utáni értést, mert az órák olyanná válnak, mint egy telefon beszélgetés. Ez az egyik legnehezebb része az angol nyelvtanulásnak. Hiszen, ha nem látod a partneredet, a testbeszédéből sem tudsz következtetéseket levonni. Tégy ezzel is egy próbát!

+1. Van néhány hasznos skype app, amely még élvezetesebbé teszi az órákat.

+2. Skype-al lehetőséged nyílik az anyanyelvű angol órákra. Számtalan tanár kínál online órákat, akár a tengerentúlról is. Abban, pedig mindenki egyetért, hogy a nyelvgyakorlás egyik legcélravezetőbb módja, egy anyanyelvűvel való társalgás.

És a hátrányok?

Néha, de szerencsére nem túl gyakran előfordulhatnak technikai problémák (ilyenkor általában az internet kapcsolattal van baj). Néhányan jobban tudnak tanulni, ha a tanár „valóban” jelen van az órákon. Ez esetben a megoldás lehet egy online és egy élő angol óra hetente.

Volt már valaha online angol órád? Mik a tapasztalataid?

Vegyél néhány online angol órát VIP Angol tanártól és meglátod milyen könnyű is ez az angol nyelv!

ONE-TO-ONE SKYPE LESSONS WITH AN AMERICAN OR BRITISH ENGLISH TEACHER

Other schools teach you grammar rules
MyEnglishTeacher.eu helps you to become a confident English speaker

Szerző: Anastasia Koltai

Get Our Cool English Lessons For Free
  • Join over 10.000 subscribers
  • Get super materials and tips
  • Don’t waste your time