Prezentáció Készítése Angolul. Hasznos Tanácsok és Weboldalak

prezentacio keszitese angolulEljött a nap: hamarosan prezentációt kell tartanod a kollégáid előtt angolul. Ez idegileg eléggé megterhelő lehet, ha sok ember vagy anyanyelvűek előtt kell előadnod.

De kétségbeesésre semmi ok, manapság rengeteg hasznos ötlettel találkozhatsz a világhálón, ami segíteni fog abban, hogy kiváló prezentáció elkészítésében.

Emellett számos audiovizuális eszköz elérhető online, amivel feldobhatod az előadás tartalmát. Mindegy milyen témáról kell beszélned: üzleti elemzés, munkahelyet érintő egyéb kérdések vagy épp egy beszámoló a külföldi utadról a következőkben olvasottak sokat segíthetnek.

1. A prezentáció angol nyelvezete

Ha angolul kell prezentációt tartanod a legjobb, amit tehetsz, hogy minél több hasznos kifejezést és szófordulatot elsajátítasz előtte. Erre kiváló alkalmat nyújtanak a Market Leader és az International Express tankönyveinek az előadásokkal foglalkozó fejezetei. Vagy az oldalunkon található angol kifejezések gyűjetménye.

A téma megfelelő bevezetése, a prezentáció részeinek megfelelő összekapcsolása és a közönség bevonása mind része egy gördülékeny előadásnak.

Az http://www.englishclub.com/speaking/presentations.htm oldalon elolvashatod, hogyan kell felépítened egy szerkezetileg szépen tagolt és összefüggő előadást.

2. Prezi.com

„Ideas matter” olvasható a magyarok által létrehozott Prezi.com nyitólapján. Az oldal rendezett és átlátható egyszerű és érthető magyarázatokkal megtűzdelve. Nem csak ingyenes használhatod, hanem számos korábbi prezentáció között keresgélhetsz ötletetek után kutatva. Nagyon hasznos weboldal. Ajánljuk!

3. Chartgo.com

Tízből kilenc prezentációban szerepelnek diagramok, így ha adatokat vagy számokat sűrítenél össze ez egy gyors megoldás. Választhatsz kör és oszlopdiagramok közül, de akár háromdimenziós ábrázolási lehetőségek is vannak. Természetesen, itt is találsz részletes példákat és segítséget ha elakadnál.

4. Kizoa.com

Ha sok fotót kell beillesztened az előadásodba, már számos online fotószerkesztő áll rendelkezésedre. Például a Kizoa, amely számtalan variációt kínál a fotókollázs összeállítására: a fotókhoz illeszthetsz zenét és feliratokat, készíthetsz belőlük videókat, és persze megoszthatod őket emailben és a közösségi portálokon. Kreatív programnak is kiváló!

5. Készülj a kérdésekre és kérdésekkel!

Ha az előadásod egy munkahelyi kérdést elemez vagy egy üzleti összefoglaló, számíthatsz utána a kérdésekre, tehát készülj fel rájuk alaposan!

Minden szükséges és kapcsolódó információt próbálj a kezed ügyében tartani, ha szükség lesz rájuk!

Ha inkább ismeretterjesztés céljával tartod a prezentációt, kérd meg a hallgatóságot, hogy írják össze a kérdéseiket, amire majd az előadás után tudsz válaszolni. Ha őket is be szeretnéd vonni, mindenképp illessz az előadásodba előre megírt kérdéseket. Az interaktivitás nagyon fel tudja dobni az előadást.

Szeretnél többet olvasni a témában?

How to Create Presentations that Don’t Suck

Presentation Tips for a Winning Presentation

Make a Presentation Like Steve Jobs

 

Tartottál már prezentációt angolul? Miről szólt?

ONE-TO-ONE SKYPE LESSONS WITH AN AMERICAN OR BRITISH ENGLISH TEACHER

Other schools teach you grammar rules
MyEnglishTeacher.eu helps you to become a confident English speaker

Szerző: Anastasia Koltai

Get Our Cool English Lessons For Free
  • Join over 10.000 subscribers
  • Get super materials and tips
  • Don’t waste your time