Kevés Időd Van Az Angol Tanulásra? 10 Tipp + 6 Hasznos Weboldal

t=”240″ />Ma délután lesz a következő angol órád. Már napok óta cipeled magaddal a könyvet, de még ki sem nyitottad. Meg kéne írnod néhány nyelvtani feladatot, de még a cikket sem olvastad el. Kellemetlen. Ráadásul még fizetsz is az órákért. Bűntudatod van és kétségbe vagy esve, ha a jövő heti céges prezentációra gondolsz, amit a főnöknek angolul kell előadnod. Mindig ez az angol. :)

De ott volt a családi program vasárnap. És persze a párod is. A teendők listája túl hosszú. Hogy tudsz így megtanulni angolul? Mit tudsz tenni????

Ismerős Neked ez a helyzet? Valószínűleg igen, hiszen a nyelvtanulók nagy részének szembe kell néznie az időhiánnyal. Te sem vagy kivétel.

Két fontos tényező van, amely meghatározza, hogyan tudsz haladni az angollal. Az első a MOTIVÁCIÓ. Ha nem érzed magad motiváltnak nem fogod tudni tartani a célodat.

A másik tényező az IDŐ. Időből nagyon kevés embernek van elég. Ebben szeretnék Neked néhány gyakorlatias tanácsot, tippet adni, hogyan tudsz a lehető legtöbbet kihozni abból a kevés rendelkezésre álló időből.

1. Ne várd, hogy jobb lesz. Soha nem lesz több időd. Ezért ne halaszd el az órákat, a tanfolyamot. Vágj bele! Csináld! Kezdd el ma, és ne hagyd abba!

2. Ne szünetelj! A folyamatosság kulcsfontosságú. Csak még nehezebb lesz újrakezdeni, ha már annyit elfelejtettél.

3. Naponta foglalkozz a nyelvvel. Egy órát, félórát vagy csak 10 percet. Ez sokkal hatékonyabb, mint a heti egy alkalommal való tanulás.

4. Legyen az angol tanulás a mindennapi életed része. A modern technika is sokat segít ebben (nézd meg a “6 Szuper Hasznos Játék az Okostelefonodra” bejegyzésünket). Tölts fel hanganyagot a mobilodra. Hallgasd útközben, a buszon vagy az autóban. Sokat segít. Mondd utána a mondatokat. Így megragadnak a fejedben, és később beszélgetés közben is tudod majd használni őket.

5. Használj okostelefonra letölthető szótárakat, mint a Dictionary.com és az Oxford Dictionary. Tanulj szavakat munkába vagy haza menet, naponta legalább 10 szót.

6. Ne felejts el ismételni. Sokan sürgetik a tanulást, és szeretnék minél gyorsabban befejezni a könyvet. Azonban az anyagot nem tudják így megtanulni. Ne siess! Ismételj! A rendszeres ismétlés nagyon fontos.

7. Olvasd a híreket angolul! Miért is olvasnád magyarul? Csak értékes időt veszítesz, amit az angol tanulásra fordíthatsz.

8. Olvasd a kedvenc könyveidet és magazinjaidat angolul.

9. Keress olyan munkát, ahol angolul kell kommunikálni. Rémísztően hangzik elsőre, de hosszú távon megéri.

10. Irj emaileket angolul.

Bármit is teszel, a lényeg, hogy rendszeresen foglalkozz az angollal. Naponta. Így az angol a napjaid része lesz, és ez a CÉLOD.

ONE-TO-ONE SKYPE LESSONS WITH AN AMERICAN OR BRITISH ENGLISH TEACHER

Other schools teach you grammar rules
MyEnglishTeacher.eu helps you to become a confident English speaker

Szerző: Anastasia Koltai

Get Our Cool English Lessons For Free
  • Join over 10.000 subscribers
  • Get super materials and tips
  • Don’t waste your time