Hogyan Tanuljak Meg Angolul? Ezt Az 5 Weboldalt Feltétlenül Nézd Meg!

Azt kérded: “Hogyan tanuljak meg angolul?”. Talán nem is olyan bonyolult az angol tanulás, csak ismerni kell a megfelelő helyeket.

Én ismerem őket és most már te is fogod. Mire van szükséged? Tudnod kell néhány angol szót, egy minimális nyelvtant és a legfontosabb, beszélned kell LAZÁN! Mindenkivel, bármiről. A következő hasznos weboldalak ebben fognak segíteni neked.

1.  TED

TEDNem véletlenül a TED-et tettem első helyre. Ez egy fantasztikus hely, zseniális ötletekkel és emberekkel. Ha szereted a National Geographic-ot, akkor a TED neked való.

A TED kicsit hasonlít a youtube-ra, de itt az abszolút szakértők a legjobb ötleteiket, elméleteiket mutatják be. Legyen szó a nyelvekről, matekról, számítógépekről, marketingről vagy a politikáról, vagy valami olyasmiről, ami még soha eszedbe sem jutott. Pedig létezik.

Miért jó ez? Mert NEM FOGSZ UNATKOZNI. Mert minél több videót nézel meg, annál jobban érted meg, miről beszélnek. Mert nem 100 szavas szókincsed lesz, hanem 100.000 szavas, és ugyan, soha nem fogod használni ezt a rengeteg szót, de ha egyszer meghallod valahol, nem fogsz zavarba jönni. Az jó érzés, nem?

2. Grammarly

Grammarly Words szinonimákNem találod a szavakat? Keress szinonimát. Csak üsd be az angol szót, ami eszedbe jut és kapsz 10 másikat, amelyek közül biztosan megtalálod a legmegfelelőbbet. Ezzel a módszerrel szintén sok új szót tanulhatsz meg és sokkal határozottabban meg is maradnak a fejedben.

3. Visual.ly

Angol Nyelvtan - Visual.lyÉn magam nagyon nem szeretem a száraz tananyagokat. Valahogy jobban tudom befogadni a színeset, a szórakoztatót. Az angol nyelvtan kifejezetten ilyen száraz anyag VOLT MOSTANÁIG. Azért csak mostanáig, mert szerencsénkre készítenek infografikákat (nagy képeket) nyelvtanból is.

Ha te is így vagy vele, mostantól csak infografikákból tanulod mind a nyelvtant, mind az angol szavakat.

4. Grammar.net

IdiómákHa az idiómákat szeretnéd könnyebben és gyorsabban megtanulni, akkor a Grammar.net rengeteg infografikát kínál a témában.

5. Facebook

És, persze ott a Facebook, ahova fölmész hetente vagy naponta. Miért ne tanulhatnál ott helyben angolul?

Most lehetőséged van rá. Mert a MyEnglishTeacher.eu angol nyelvű facebook oldalán hetente chatelhetsz a MyEnglishTeacher-rel (egy anyanyelvű angol tanár). Akitől bármit kérdezhetsz és bármiről beszélhetsz. Teljesen ingyen. És mindezt angolul.

+ Összeszedtem a legfontosabb angol tanulással foglalkozó facebook oldalakat. Már csak be kell lájkolnod őket.

ONE-TO-ONE SKYPE LESSONS WITH AN AMERICAN OR BRITISH ENGLISH TEACHER

Other schools teach you grammar rules
MyEnglishTeacher.eu helps you to become a confident English speaker

Szerző: Anastasia Koltai

Get Our Cool English Lessons For Free
  • Join over 10.000 subscribers
  • Get super materials and tips
  • Don’t waste your time