Hogyan Tanulj Meg Gyorsan Angolul? 6 Gyakorlatias Aranyszabály

Hogyan Tanulj Meg Gyorsan Angolul? 6 Gyakorlatias AranyszabályÉvek óta halogatod? Csak két hónapod van rá?

Vizsgára készülsz vagy esetleg munkahelyi prezentációra? Új állást keresel? Azt tervezed, hogy külföldre mész új életet kezdeni?

Sokféle okod lehet rá. Az ilyesmi előfordul. Mit tegyél? Hogyan tanulj meg gyorsan angolul? Meg lehet egyáltalán? A válaszom: egy szintig IGEN. Folyékonyan nyilván nem, de néha a legjobbat kell kihoznunk magunkból, és olyan gyorsan és hatékonyan kell tanulnunk, ahogyan csak lehetséges. Ezt viszont feltétlenül meg tudod tenni.

Ebben szeretnék néhány gyakorlatias tanácsot adni.

1. Első és legfontosabb, ne ess kétségbe! Az nem segít. Készíts egy tervet arra hogyan fogod a rendelkezésre álló időt a lehető leghatékonyabban felosztani.

Lásd reálisan a helyzetet. Két-három hónap alatt tökéletes angolságra nem tudsz szert tenni. De sokat tudsz fejlődni. Felfrissítheted a szunnyadó nyelvtudásodat. Belejöhetsz a gyakorlatba. Felelevenítheted, amit évekkel ezelőtt tanultál. Vagy megtanulhatod azt az alap szókincset, amellyel megélhetsz külföldön, vagy akár letehetsz egy nyelvvizsgát.

2. Összpontosíts! Azt gyakorold, amire tényleg szükséged van. Állásinterjú? Akkor gyakorolj egy magántanárral naponta. Gyűjts ötleteket, hogy mit kérdezhetnek tőled az adott helyzetben. Mindent nem tudsz megtanulni, de egy speciális helyzetre fel tudsz készülni.

3. Foglalkozz vele, amennyit csak tudsz! Tanuld az angolt minden nap, minden órában, minden másodpercben. Élj az angollal. Aludj az angollal. Nincsen elpazarolni való idő. Egy perc sem. Ha most nem vagy szorgalmas, nem biztos, hogy célt érsz.

4. Hacsak nem általános angolra van szükséged, jobban jársz egy magántanárral, aki arra tud figyelni, amire tényleg szükséged van. Egy tanfolyam több diákkal olcsóbb lehet, de nem lesz lehetőséged annyit beszélni, mint egy magánórán. Ráadásul csoportos órán soha nem kaphatod azt a személyre szóló figyelmet, amely éppen a magánóra előnye.

5. Használd a modern technikát. A 21. században élünk, amely sok lehetőséget és megoldást kínál. Letölthetsz anyagokat a netről. Hanganyagot és szótárt tehetsz a telefonodra. Vehetsz online órákat, és így az utazási időt is tanulással töltheted. Ésszerű dolgok ezek. Élj velük.

6. Soha ne keseredj el! Biztosan lesz, amikor azt érzed nem haladsz megfelelően. Ez mindig együttjár a nyelvtanulással. Ha részedről megteszed a maximumot, beleadsz minden energiát és erőfeszítést, nagyon sokat el fogsz érni. Ez egyértelmű, ebben nem is lehet kételkedni. Összpontosíts minden nap a célodra, és tedd a tőled telhető legjobbat. Hiszen mást nem is tehetsz.

Tanulj Angolul VIP Angol Tanártól online!

Photo from photo credit: ЕленАндреа via photo pin cc

ONE-TO-ONE SKYPE LESSONS WITH AN AMERICAN OR BRITISH ENGLISH TEACHER

Other schools teach you grammar rules
MyEnglishTeacher.eu helps you to become a confident English speaker

Szerző: Anastasia Koltai

Get Our Cool English Lessons For Free
  • Join over 10.000 subscribers
  • Get super materials and tips
  • Don’t waste your time