Hangoskönyvek Angol Tanulás Közben + 3 Hangoskönyv Letöltős Weboldal

HangoskönyvekA hallás utáni értés fejlesztése az egyik legfontosabb része a nyelvtanulási folyamatnak, ezért mindenképpen foglalkozni kell vele. Miért segítenek az angol hangoskönyvek a tanulásban?

  • Bárhol és bármikor tudod őket hallgatni. Utazás közben vagy otthon. Mint, amikor a kedvenc számaidat hallgatod.
  • Amellett hogy lehetőséged nyílik az autentikus nyelv hallgatására, jobban el tudsz mélyedni a nyelv bugyraiban.
  • Kezdhetsz olyan történetekkel vagy könyvekkel, amiket már ismersz, így rögtön sikerélményed lesz, ami a nyelvtanulásnál kulcsfontosságú.

A hangoskönyvek hallgatása inkább a szabadidős tevékenységek közé tartozik, ezért íme, néhány Tipp hogyan is használd őket hatékony nyelvtanulási módszerként:

  • Olyan könyvet válassz, amit már ismersz és szeretsz, vagy ami nagyon érdekel. Így nem fogod hamar feladni, még ha nem is érted tökéletesen az egész könyvet.
  • Az érthetetlen szövegrészeket újra és újra hallgasd meg addig, amíg ki nem kristályosodik a történet. (Ilyenkor nem árt, ha nálad van a rendes könyv is, ha netán teljesen elakadnál.)
  • Írd le azokat az új szavakat és kifejezéseket, amelyeket hasznosnak vagy érdekesnek találsz!
  • Ez utolsó tetszeni fog. :) Ha túl fáradt vagy, csak dőlj hátra és élvezd a nyelvet, a szavak hangzását és a történetet, koncentrálj a kiejtésre és hanglejtésre!

Önmagában a hangoskönyvek hallgatása nem fog felkészíteni olyan helyzetekre, ahol angol nyelven kell helyt állnod, és ahol a különböző akcentusok megnehezíthetik az életedet. Viszont sokat segítenek, ha olyan helyzetbe kerülsz, ahol nem látod a másik felet. És, persze, jók lazításnak.

Melyikünk ne emlékezne arra, amikor gyerekkorában újra és újra végighallgatta ugyanazt a mesét kazettáról vagy hanglemezről?! Itt az ideje, hogy újra átéld az élményt! (persze, ha az én korosztályomhoz tartozol) :)

3 Szuper Weboldal Angol Nyelvű Hangoskönyvek Ingyenes és Fizetős Letöltésére:

www.amazon.com

www.audiobooks.net

www.audible.com

Szoktál hangoskönyveket hallgatni? Hasznosnak találod őket? Neked melyik segített a nyelvtanulásban? Beszéljünk a hozzászólásokban!

Tanulj Angolul V.I.P. Angol Tanárral. Kattints a képre!

V.I.P. Angol Magántanárok

ONE-TO-ONE SKYPE LESSONS WITH AN AMERICAN OR BRITISH ENGLISH TEACHER

Other schools teach you grammar rules
MyEnglishTeacher.eu helps you to become a confident English speaker

Szerző: Anastasia Koltai

Get Our Cool English Lessons For Free
  • Join over 10.000 subscribers
  • Get super materials and tips
  • Don’t waste your time