Ha Türelmes Vagy Gyorsabban Tanulhatod Meg Az Angol Nyelvet. Hogyan?

Ha Türelmes Vagy Gyorsabban Tanulhatod Meg Az Angol Nyelvet. Hogyan?A világ kétségkívül felgyorsult körülöttünk. Az információ hihetetlen sebességgel árad. Gyorsabban utazunk, eszünk, iszunk és élünk, mint eddig bármikor. Gyorsan vége szakad a türelmünknek (run out of patience), ha nem kapjuk meg rögtön, amit szeretnénk, egyre türelmetlenebbé válunk (patience is wearing thinner and thinner), ha sokat kell sorban állnunk, könnyen és gyorsan elvesztjük a türelmünket (lose patience with) a dugóban várakozva.

Bár a felgyorsult élet elkerülhetetlen, neked, mint nyelvtanulónak figyelembe kell venned, hogy csak igen kevesen képesek a nyelv gyors elsajátítására rövid idő alatt. Így az angol tanulóknak birkatürelemmel (patience of a saint) kell rendelkezniük a tervezett cél elérése érdekében.

Patience is a virtue. A türelem erény – Angol közmondás

1. A nyelvtanulás ugyan lassú, de nem feltétlenül fájdalmas folyamat. Az emberek már tudatosan igyekeznek „lassulni” az élet több területén, például egyre több város csatlakozik a „Slow Food” mozgalomhoz, aminek a célja az ételek minőségi élvezete. Miért lenne ez másképp az angol tanulásban? Sok kicsi sokra megy.

2. Jó, ha magaddal szemben is türelmes vagy! Egy új nyelv elsajátítása azt jelenti, hogy egy kisgyerek szintjére kell leereszkedni, aki az első szavakat tanulja. El kell engedned a „felnőtt egódat”, amely folyamatosan azt sugallja, nem vagy elég jó, mert nem tudod magad pontosan és értelmesen kifejezni. Gyerekként sem 2 hét alatt tanultál meg beszélni, ugye?

3. Motiváció. Egy kis siker is siker. Például egy szó, kifejezés, nyelvtani szerkezet új szituációban alkalmazása. Vagy egy telefonbeszélgetés egy külföldi munkatársaddal, esetleg a hírek vagy kedvenc TV sorozatod megértése. Az ilyen picinek tűnő dolgok motiváljanak.

4. Kitartás! A legtöbb ember hihetetlenül lelkes, amikor elkezd egy új nyelvet tanulni, de sajnos a lelkesedés ritkán marad meg. Nem gond, ha rövid szünetet tartasz az angol tanulásban, de ne feledd az eredeti célod. Addig tanulj, míg el nem érted!

 

Angol Türelem kapcsolatos Kifejezések

out of patience általában be- vagy run- nal használjuk. Példa: I am going to run out of patience if you keep acting like this!

-lose patience with someone or something. Példa: I told him several times to stop speaking like that, but finally I lost my patience and went away.

to have the patience of a saint and have the patience of Job. Példa: She is an excellent teacher; she has a patience of a saint which is necessary if you want to work with teenagers.

wear thin. Példa: My patience is wearing thin; we have to solve this problem as quickly as possible!

A The Free Dictionary oldalon találasz még angol kifejezések.

ONE-TO-ONE SKYPE LESSONS WITH AN AMERICAN OR BRITISH ENGLISH TEACHER

Other schools teach you grammar rules
MyEnglishTeacher.eu helps you to become a confident English speaker

Szerző: Anastasia Koltai

Get Our Cool English Lessons For Free
  • Join over 10.000 subscribers
  • Get super materials and tips
  • Don’t waste your time