A Legjobb Angol Gyakorló Feladatok Nem Mindenkinek

angol gyakorló feladatokHa ezt a bejegyzést olvasod, akkor valószínűleg egyike vagy azoknak, akik sok időt töltenek a számítógép előtt az interneten szörfözve. :) Eltaláltam?

Arra is nagy az esély, hogy lelkes nyelvtanuló vagy, aki plusz információt vagy segítséget remélve keresgél. Angol gyakorló feladatokat?

Amellett hogy a vip angolon próbálunk minél több hasznos tanácsot adni az angol nyelvtanuláshoz, egyéb olyan módszereket is szeretünk ajánlani, amelyek a beszédfejlesztésre fókuszálnak, vagy játékosak illetve ingyenes online források.

Szilárd meggyőződésünk hogy a nyelvtanulás élvezetes szabadidős tevékenység is lehet egyben, így ebben a bejegyzésben is olyan weboldalakat gyűjtöttünk össze, amelyek nemcsak hasznosak, hanem szórakoztatóak is.

Blogok

Divatimadó vagy, vagy inkább a legújabb mozifilmek érdekelnek? Esetleg sportolsz valamit? Vagy inkább főzni szeretsz, és szeretnél minél több nemzeti ételt megkóstolni?

Akkor nincs más dolgod, mint megkeresni a google-ban azt az angol nyelvű blogot, aminek kedveled a stílusát és a témáit. Ha fogalmad sincs, hol keress ilyesmit pillants rá a Bigblogcollection, a Tumblr oldalaira vagy a BlogCatalog-ra!

 

Online utazástervezők

Az emberiség csak egy csekély hányada nem szeret utazni. Így ha utazni készülsz, vagy épp most tértél haza egy felejthetetlen nyaralásból, akkor érdemes felkeresned az egyik nagyobb utazástervezéssel foglalkozó weboldalt, mint például a Tripadvisor.

Amellett, hogy rengeteg élménybeszámolót, kritikát és véleményt olvashatsz a világ összes tájáról angolul, gyönyörű fotókat nézegethetsz és részese lehetsz egy újabb online közösségnek. Persze, itt is az a lényeg, hogy az angolodat erősítsd.

 

Hírportálok

A legtöbben már nem olvasunk nyomtatott sajtót, arról nem is beszélve, hogy nem mindenhol lenne egyszerű beszerezni a legfrissebb angol nyelvű napilapot.

Szerencsére mára már a legnagyobb és leghíresebb angol nyelvű újságoknak is van online felülete. Ezek vagy egyéb hírportálok honlapján kedvedre válogathatsz az angol nyelvű cikkek közül.

Csak néhány példa a leghíresebbekre: Google News, CNNnews vagy ha igazán széleskörű választékra vágysz, itt tudsz keresgélni: Onlinenewspaper.com

 

Lyricstraining

Ha szereted a zenét, itt lehetőséged van sok időt eltölten. Teljesen mindegy kezdő vagy, vagy haladó, ez a weboldal mindenkinek megfelel.

Mindössze ki kell választanod a kedvenc számodat vagy előadódat és beállítanod a szintedet, és kezdődhet a játék!

Miközben a kiválasztott számot hallgatod, ki kell töltened a dalszöveg hiányzó részeit és bárkivel versenyezhetsz a világ minden tájáról!

 

Angol szókincsfejlesztő játékok

Néhanapján érdemes az agyunkat is megtornáztatni, miért ne tegyük ezt játékos formában, angol szójátékokkal.

Ha rakattintasz a Quizlet vagy a Shockwave oldalaira garantált a szórakozás. Az oldalak frissek, felhasználóbarátok és sok-sok kellemes percet fognak szerezni egy elszánt nyelvtanulónak.

Tudsz még mondani olyan weblapokat, amelyek hasznosak és szórakoztatóak is egyben?

Mi következik?

Tanulj angolul Skype-on keresztül anyanyelvi angol tanárral. Akár még ma megtarthatod az első órát. Nézd meg a részleteket!

ONE-TO-ONE SKYPE LESSONS WITH AN AMERICAN OR BRITISH ENGLISH TEACHER

Other schools teach you grammar rules
MyEnglishTeacher.eu helps you to become a confident English speaker

Szerző: Anastasia Koltai

Get Our Cool English Lessons For Free
  • Join over 10.000 subscribers
  • Get super materials and tips
  • Don’t waste your time