5 Tipp Hogyan Tanuld Meg A Feltételes Módot Az Angolban

Az angol nyelvben a feltételes mód sokszor zavarja össze a nyelvtanulókat a többféle igeidő használata miatt. A feltételes mód megkívánja néhány igeidő magabiztos használatát, mert csak így tudsz majd nyelvtanilag helyes mondatokat összerakni, és bizony itt az igeidők jelentése nem az eddig tanultakat tükrözi.

Sok nyelvtanulónak okoz ez a kettőség problémákat így összegyűjtöttem pár módszert, amivel jobban elsajátíthatod a feltételes módot. Ha továbbolvasol, és sokat gyakorolsz garantált a siker!

1. A feltételes mód dalokban

httpv://www.youtube.com/watch?v=u0I-Bhvm0Us&feature=g-hist

Ebben a videóban több számot is láthatsz, amelyek a feltételes mód használatára épülnek. Rájössz majd, hogy nagyon sokat ismersz is közülük és érdekes lesz felfedezni, hogy pontosan miről is szólnak a dalok. A feltételes mód használata mellett, persze. A videóban a fontos részeket felirat valamint magyarázat is kíséri.

2. A feltételes mód és a Bing Bang Theory

httpv://www.youtube.com/watch?v=VJF9Gb3dGbc&feature=g-hist

Az angol tanulás nem a magolásról szól. Nézd végig a Bing Bang Theory egy-két emlékezetesebb jelenetét, amelyek egy csokorban a feltételes módra koncentrálnak.

3. Növeld a kreativitásodat “100 mi lenne ha” kérdéssel!

A „What if” kérdésekre adott válaszokkal kiválóan tudod gyakorolni a feltételes módot. Ebben az online gyűjteményben olyan kérdésekkel találkozhatsz, amik csupa feltételes módot írnak le. Mi lenne, ha kisebb, szélesebb, magasabb lenne? Ha a válaszokat is végigböngészed, érdekes és elgondolkodtató elméleteket olvashatsz az élet sok-sok területén.

4. Olvasd el figyelmesen a feltételes mód képzését és használatát!

Ha egy részletes, átlátható, magyarázatokkal és példákkal fűszerezett összefoglaló oldalt szeretnél olvasni, kattints az EnglishTenses.com-ra. Olvasd le alaposan. Sokat profitálhatsz belőle.

5. Írj kívánságlistát!

Mindenki szeret álmodozni….miért ne tennéd mindezt angolul? Ha leírtad mindazt amiről álmodozol (Ha lenne egy millió dollárom akkor körbe tudnám utazni a világot…If I had a million dollar I would travel around the world – second conditional), írd meg a bakancslistádat is (Ha minden jól megy jövő nyáron körbeutazom Európát…If eg goes well I will travel around Europe next year.)

Ne feledd a feltételes mód elsajátítása egy nagyon fontos része az angol nyelvnek mivel gyakran és sok szituációban használjuk!

Neked hogyan sikerült megjegyezni a 3-féle feltételes módot?

Mi következik?

Most lehetőséged van egy profi anyanyelvű angol tanárral együtt továbbfejleszteni az angolodat. Mindezt kicsit gyorsabb tempóban, mintha egyedül csinálnál. És online, hogy még kényelmesebb legyen neked. :) Nézd meg a részleteket!

ONE-TO-ONE SKYPE LESSONS WITH AN AMERICAN OR BRITISH ENGLISH TEACHER

Other schools teach you grammar rules
MyEnglishTeacher.eu helps you to become a confident English speaker

Szerző: Anastasia Koltai

Get Our Cool English Lessons For Free
  • Join over 10.000 subscribers
  • Get super materials and tips
  • Don’t waste your time