5 Mód + 7 Weboldal a Hallás Utáni Készség Fejlesztésére az Angolban

Mindegy milyen régóta gyűröd már az angolt, sokszor kerülhetsz váratlan és meglepő szituációkba, főleg ha a hallás utáni értés van terítéken.

A globalizáció napirendre kerülésével az angol nyelv számos formában született újjá: ilyen pl. az „internet angol’ amely igencsak eltér a hétköznapi beszédtől vagy az üzleti angol, ami egyre inkább teret hódít és szükségessé válik.

Az is könnyedén megeshet, hogy egy call centert tárcsázva egy olyasvalaki veszi fel a telefont, aki ugyan angolul beszél, de közel sem angol nyelvterületről származik még csak nem is ott üldögél a beszélgetés során.

Ezért érdemes felkészülni arra is, hogy nem csak anyanyelvűekkel legyünk képesek kommunikálni, hanem azokkal is, akik a munkájuk vagy mindennapi életük során sokat használják az angolt.

Szerencsére a hallás utáni értés fejlesztésének is rengeteg módja van. Nézzünk néhányat!

1. Angolórák Skype-on

Már írtam az online oktatás lehetőségeiről, vannak előnyei és hátrányai is, de kétségtelenül az egyik legjobb módja lehet a hallás utáni értés fejlesztésének. Ha, úgy érzed, szívesen kipróbálnád az óráinkat ingyen, lájkolj be minket a facebook-on és vegyél részt a nyereményjátékainkban.

2. Hallgass hangos könyveket!

Az angol hangos könyvek mesés lehetőséget kínálnak a kiejtésed fejlesztésére és a megfelelő szóhasználat elsajátítására. És nem mellesleg jó szórakozás is hallgatni őket!

3. Nézz sorozatokat és filmeket!

Természetesen, ez alatt azt értem, hogy nézz brit és amerikai sorozatokat angolul! Keress olyan mozikat, amik feliratosan mutatják be a filmeket!

Ne várd, meg míg a kedvenc sorozatodat leszinkronizálják! Fizess elő azokra a Tv-csatornákra, amelyek sugározzák, és ha megveszed a Dvd-t mindenképp angolul nézd (akár angol felirattal, ha így könnyebbnek érzed.)

Nem is oly rég statisztikákkal támasztották alá hogy azokban az országokban, ahol több a feliratos műsor magasabb a nyelvet beszélők száma.

4. Járj angolórákra!

Jó ez így kicsit furcsa, és elég nyilvánvalónak tűnik, ugye? De angolóra és angolóra közt is van különbség. Olyan csoportokat válassz, ahol végig angolul folyik az oktatás. Ha nem tudsz nemzetközi csoportokhoz csatlakozni, ahol angol a közvetítőnyelv, vagy angol anyanyelvű tanárt választani, ne feledd, hogy a csoporttársaidat figyelve is rengeteget tanulhatsz.

5. Szörfözz a neten!

Az Internet egy hatalmas játszótérré vált az angoltanulók számára. Összegyűjtöttem néhány weboldalt, amik sok-sok hallgatás utáni értést tartalmaznak. Az ESL-cybler labs-on sok- sok feladat vár, hallgatnivalókkal, és a hozzájuk kapcsolódó feladatokkal.

De ha jobban kedveled, a videókat, akkor nézd meg az English Central csodás anyagait. Itt egyszerre gyarapíthatod a szókincsedet, fejlesztheted a hallás utáni értésedet és még a beszédedet is.

Utoljára, de nem utolsósorban a Youtube is mindig kéznél van. Ha például kicsit pihennél, keresd meg a kedvenc számod angol feliratos változatát és próbáld megérteni.

Tudsz még hasznos oldalakat a hallás utáni készség fejlesztésére?

Image source

ONE-TO-ONE SKYPE LESSONS WITH AN AMERICAN OR BRITISH ENGLISH TEACHER

Other schools teach you grammar rules
MyEnglishTeacher.eu helps you to become a confident English speaker

Szerző: Anastasia Koltai

Get Our Cool English Lessons For Free
  • Join over 10.000 subscribers
  • Get super materials and tips
  • Don’t waste your time