5 Egyszerű Tanács, Hogy Önbizalmad Legyen Az Angol Nyelvtanuláshoz

5 Egyszerű Tanács, Hogy Önbizalmad Legyen Az Angol NyelvtanuláshozHa már belevágtál a nyelvtanulásba előfordulhat, hogy veled is megtörténik az, ami minden nyelvtanuló rémálma: elveszted az önbizalmad.

Minden órára rendesen bejársz, minden házi feladatot megcsinálsz, sőt még pluszmunkát is végzel, és mégis úgy érzed, nem fejlődsz eléggé. A többiek a csoportban gyorsabban fejlődnek, a kollégád könnyedén megérti az angol utasításokat és a barátaid oldottabban élik meg, ha angol beszélgetésbe bonyolódnak.

Ne ess kétségbe! Ez nem a te hibád. Egyesek egyszerűen könnyebben tanulnak, vagy ami még fontosabb gyorsabban tudják beépíteni a kommunikációjukba a hasznos angol kifejezéseket vagy a nyelvtani szerkezetek. Ez teljesen természetes. Ha tovább olvasol, 5 hasznos tanácsot találsz majd hogyan juss tovább a nyelvtanulási holtpontodról!

1. Gondold végig mi a probléma és változtass!

Ha már régóta megragadtál egy szinten mindenképp változtatásra van szükség. Lehet, hogy a motivációdat kell közelebbről szemügyre venned, új csoportot vagy oktatási formát kell választanod, mint például egy magántanár, vagy esetleg más könyvből-anyagokból kell tanulnod. Kérj segítséget a tanárodtól és mondd el mi a problémád!

2. Keresd meg az egyéb okokat!

Előfordulhat, hogy teljesen más okból nem fejlődsz tovább! Nincs probléma a tanulási módszerrel, hanem valami más áll a háttérben.

Lehet, hogy most túl sokat kell dolgoznod. Ha ez a helyzet, függeszd fel a tanulást egy időre, amíg ismét helye nem lesz a mindennapi életedben, magyarán amíg nem tudsz időt szakítani az órákra és a készülésre is!

Meglehet, hogy a legrosszabbnak érzed magad a csoportban. Ha így van, felejtsd el az összehasonlítgatást másokkal és inkább tanulj tőlük és velük!

3. Tanulj meg szövegeket kívülről!

Igen unalmasnak hangzik és mindenki utálta már az általános iskolában is a memoritert. De rövidebb szövegek, gyakoribb kifejezések vagy példamondatok megtanulása sokat segíthet rajtad.

4. Beszélj, és ne foglalkozz a hibákkal!

Természetesen szeretnéd választékosan és megfelelően kifejezni magad angolul is. De főleg az elején, vagy ha a beszéddel vannak problémáid érdemes ezt egy időre félretenni!

Ha túljutsz a görcsös tökéletességre törekvési kényszereden, könnyebb lesz bekapcsolódni egy beszélgetésbe, és csak örülni annak, hogy valamit el tudtál mondani angolul.

Természetesen, ha prezentálnod kell angolul vagy egy hivatalos eseményen részt venned, érdemes előtte felkészülni. Ha a szükséges adatokat és sok hasznos kifejezést összegyűjtesz és megtanulod őket nem érhet nagy meglepetés és még magabiztosnak is fogsz látszani (vagy ami még jobb az is leszel.:)

5. Értékeld a sikereidet!

A siker az siker akár kicsi akár nagy. Nehezebb tesztek vagy komolyabb vizsgák után nyugodtan dőlj hátra és lazíts! A tanulás nem egyenlő a szenvedéssel!

Volt valaha ilyen problémád nyelvtanulás közben?

Tanulj anyanyelvu angol tanarral CTA

photo credit: SweetOnVeg via photopin cc

ONE-TO-ONE SKYPE LESSONS WITH AN AMERICAN OR BRITISH ENGLISH TEACHER

Other schools teach you grammar rules
MyEnglishTeacher.eu helps you to become a confident English speaker

Szerző: Anastasia Koltai

Get Our Cool English Lessons For Free
  • Join over 10.000 subscribers
  • Get super materials and tips
  • Don’t waste your time